Pachetele de primavara

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2010 | 6582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 1/2 varza mica alba
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 felii sunca sau 300 gr carne tocata de pui
  • ½ fir de praz l
  • 4-5 ciuperci asortate
  • 3-4 linguri sos soia
  • 300 ml ulei pentru prajit
  • sare si piper dupa gust
  • 1 pachet foi de placinta subtiri
  • Sos dulce acrisor:
  • 3 linguri otet din orez sau vin
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 linguri sos de rosii
  • 2 linguri sos de soia
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 lingura ulei de susan sau ce va place
  • 1 lingurita amidon
  • 5-6 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de primavara:

Intr-o tigaie tip woc,se pune la incins 2-3 linguri de ulei,apoi se pune la calit carnea de pui sau sunca, pana este gata carnea.



Se adauga morcovii, varza,prazul,usturoiul,ciupercile si ardeii taiati fideluta, piperul si sosul de soia, se fierbe totul cam un minut la foc puternic,pana s-a evaporat tot lichidul.



Desfacem foile si taiem patrate aproximativ egale.



Punem cam 2 ligurite de umplutura aproximativ pe mijloc. Se suprapun putin colturile laterale pe diagonala, partea dinspre voi se uneste cu colturile suprapuse si rulam. Se incinge bine uleiul si se prajesc rulourile pana devin aurii.,atentie ca se prajesc foarte repede.Apoi le scoatem si se pun pe un prosop de hartie sa eliminam excesul de grasime.


Se servesc alaturi de un sos dulce acrisor.


Sosul:


Se amesteca toate ingredientele,apoi se pune putin la foc pana ce sosul se ingroasa.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pachetele de primavara 18547
retete culinare - Pachetele de primavara 18548
retete culinare - Pachetele de primavara 18549
retete culinare - Pachetele de primavara 18550
retete culinare - Pachetele de primavara 18551
retete culinare - Pachetele de primavara 18552

COMENTARII (3)

rivka 1

22.02.2010, 12:43

ia te uita astea sunt un fel de loempia...bravo nu am facut niciodata desi imi plac mult...

madi_marin 1

22.02.2010, 15:45

pachetelele astea sunt delicioase...... ori cu legume, ori cu carnita....sunt minunate si usor de pregatit....

lia maria 1

26.02.2010, 16:16

Sunt deliciase nota 10 cu steluta pentru aceasta reteta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!