Pachetele de vara vietnameze cu creveti si sos Nước chấm

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2015 | 582 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pachetele:

  • 100 grame creveti gatiti si curatati
  • 6 foi de orez
  • 1 morcov taiat julienne
  • 50 grame taitei din orez (vermicelli)
  • 1/2 ardei rosu taiat julienne
  • 2 foi de bok choy (varza chinezeasca) taiate julienne
  • 2/3 castravete taiat julienne

Pentru sosul Nước chấm:

  • 2 linguri suc de lime
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 1/2 chili tocat marunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de vara vietnameze cu creveti si sos Nước chấm:

Se amesteca toate ingredientele pentru sos mai putin usturoiul si chili si se lasa la frigider cel putin 30 de minute. 

Se gatesc taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se inmoaie foile de orez in apa calda pana devin maleabile. Lucrand cu cate una odata, se intind pe o suprafata curata si se aseaza 3 creveti in line, aproape de centrul foii de orez, lasand spatiu spre margini, apoi restul ingredientelor in ordinea dorita. Se aduce capatul dinspre noi catre centru, apoi marginile exterioare si se ruleaza pana la capat. Se procedeaza la fel cu foile ramase.

Se aseaza pe un platou, la distanta intre ele pentru ca se pot lipi.

In momentul servirii, se adauga usturoiul si chiliul in sos si se inmoaie rulourile in acesta. Se consuma imediat.

 

TIPS-URI

1

Se pot pastra in frigider cateva ore, acoeprite cu un prosop umed

2

Calorii per buc: 67

COMENTARII (8)

dantes 1

12.07.2015, 07:32

Bune!

Gicuta69 1

12.07.2015, 13:43

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21