Paella

de Sim0na in Fructe de mare, 25 Sep 2012 | 3150 vizualizari

 

Sursa: http://www.delicioasa.com/2010/04/paella/
Un pic modificata dupa ce am avut prin camara/frigider :)

 

INGREDIENTE

  • 270 g fructe de mare
  • 6 batoane surimi
  • ½ piept pui
  • 1 carnat de porc afumat si uscat
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 50 g kaiser bio (neinjectat)
  • 2 rosii
  • 1 ceapa potrivita rosie
  • 4 catei usturoi
  • ½ ardei verde
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita curry
  • sare de mare
  • ardei iute tocat
  • 500 ml supa de pui
  • 1 lingurita fond de peste
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella:

Pieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut pe foc mic pana l-am folosit.

Rosiile le-am oparit, le-am decojit, apoi le-am tocat marunt.

Intr-un wok am pus putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins am calit kaiserul taiat bucati. Cand s-a rumenit, l-am scos si l-am lasat deoparte. Am dat focul pe mic, si in acelasi ulei am calit ceapa rosie tocata marunt. Cand aceasta s-a inmuiat, am pus usturoiul taiat felii si ardeiul bastonase. Le-am lasat cca 5 minute sa se caleasca impreuna, amestecand mereu. Am adugat orezul si oregano, si am lasat cateva minute pana ce orezul s-a calit putin. Am stins cu o parte din supa de pui (cca 200 ml). Peste orez am adaugat carnatul taiat rondele, rosiile oparite si tocate si kaiserul prajit. Am acoperit vasul si am lasat sa fiarba cca 20 minute, la foc mic, amestecand mereu si completand din cand in cand cu supa fierbinte.

Intre timp am pregatit pieptul de pui fiert, pe care l-am tocat bucati de cca 1,5 cm, fructele de mare pe care le-am spalat in mai multe ape, surimi pe care l-am taiat bucati de cca 1,5 cm.

Cand orezul era aproape gata, am pus pieptul de pui si fructele de mare si am condimentat cu curry si ardei iute pisat. Am potrivit de sare si am adaugat si patrunjelul verde.

A iesit absolut delicios!!!

Noi am servit cu masline marinate cu cimbru, dar cred ca ar merge si cu rosii uscate si conservate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paella 179363
retete culinare - Paella 179364
retete culinare - Paella 179365
retete culinare - Paella 179366
retete culinare - Paella 179367
retete culinare - Paella 179368
retete culinare - Paella 179369
retete culinare - Paella 179370

COMENTARII (27)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:11

felicitari, arata bine de tot

Sim0na 1

03.10.2012, 08:49

elucubratiiculinare, multumesc!

Bya Ralu 1

19.03.2013, 22:15

like like like!vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L