Paella cu creveti si mazare

de laylalala in Fructe de mare, 21 Mar 2010 | 4143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 ardei rosu, feliat
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 250 gr orez cu bob lung
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita sofran
  • 800 ml zeama de supa de pui, fierbinte
  • 250 gr creveti 
  • 1 conserva (400 gr) mazare, scursa
  • un buchetel de patrunjel, coditele tocate marunt iar frunzele tocate mare
  • felii de lamaie, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si mazare:

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga ceapa tocata marunt, ardeiul feliat si cateii de usturoi si caleste-le pana cand se inmoaie, 5-8 minute.Adauga orezul, 1 lingurita boia de ardei dulce si 1 lingurita chilli si caleste-le 1-2 minute.
Inmoaie sofranul in 200 ml zeama de supa de pui apoi adauga zeama in tigaie.Amesteca, da focul mai mare si lasa sa fiarba 1 minut apoi adauga inca 300 ml zeama de supa de pui, amesteca si mai lasa sa fiarba 1-2 minute iar in final adauga restul de zeama de supa de pui si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul aproape s-a absorbit in intregime.
Adauga in tigaie crevetii, mazarea si patrunjelul tocat, amesteca apoi acopera cratita si lasa totul sa fiarba 5-10 minute – daca lichidul s-a absorbit mai adauga putina apa pentru ca orezul sa nu se lipeasca de tigaie.Asezoneaza cu sare si piper dupa gust apoi serveste preparatul cu felii de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Paella cu creveti si mazare-0
Paella cu creveti si mazare-1
Paella cu creveti si mazare-2
Paella cu creveti si mazare-3
Paella cu creveti si mazare-4

COMENTARII (3)

Oana

Oana 1

22.03.2010, 00:15

Ce bine arata!!

Adinuta

Adinuta 1

22.03.2010, 17:25

Draga mea, la varsta ta stiam sa fac cateva retete, dar abia le incercam pe cele romanesti (ciorbe, sarmale, prajituri), insa tu chiar ai talent in domeniu ti-am vazut si blogul, felicitari!!Sper sa ajungi unde iti doresti pentru ca ai mare potential

babi5

babi5 1

03.09.2013, 19:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!