Paella cu creveti si mazare

de laylalala in Fructe de mare, 21 Mar 2010 | 7619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 ardei rosu, feliat
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 250 gr orez cu bob lung
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita sofran
  • 800 ml zeama de supa de pui, fierbinte
  • 250 gr creveti 
  • 1 conserva (400 gr) mazare, scursa
  • un buchetel de patrunjel, coditele tocate marunt iar frunzele tocate mare
  • felii de lamaie, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si mazare:

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga ceapa tocata marunt, ardeiul feliat si cateii de usturoi si caleste-le pana cand se inmoaie, 5-8 minute.Adauga orezul, 1 lingurita boia de ardei dulce si 1 lingurita chilli si caleste-le 1-2 minute.
Inmoaie sofranul in 200 ml zeama de supa de pui apoi adauga zeama in tigaie.Amesteca, da focul mai mare si lasa sa fiarba 1 minut apoi adauga inca 300 ml zeama de supa de pui, amesteca si mai lasa sa fiarba 1-2 minute iar in final adauga restul de zeama de supa de pui si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul aproape s-a absorbit in intregime.
Adauga in tigaie crevetii, mazarea si patrunjelul tocat, amesteca apoi acopera cratita si lasa totul sa fiarba 5-10 minute – daca lichidul s-a absorbit mai adauga putina apa pentru ca orezul sa nu se lipeasca de tigaie.Asezoneaza cu sare si piper dupa gust apoi serveste preparatul cu felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Oana 1

22.03.2010, 00:15

Ce bine arata!!

Adinuta 1

22.03.2010, 17:25

Draga mea, la varsta ta stiam sa fac cateva retete, dar abia le incercam pe cele romanesti (ciorbe, sarmale, prajituri), insa tu chiar ai talent in domeniu ti-am vazut si blogul, felicitari!!Sper sa ajungi unde iti doresti pentru ca ai mare potential

babi5 1

03.09.2013, 19:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Surimi cu garnitura de orez