Paella cu pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 6 Mai 2011 | 9389 vizualizari

 

Paella, o reteta ce atrage prin culoare, diversitate si savoare

 

INGREDIENTE

  • 50 ml ulei masline,
  • 250 gr orez cu bob lung,
  • 1 1/2 l supa de pui (un cub concentrat),
  • 600 gr carne pui - eu am folosit 8 copanele mici,
  • un ardei gras rosu,
  • 100 gr fasole  neagra,
  • 100 gr fasole verde,
  • 100 gr mazare proaspata,
  • 2 rosii mari coapte bine,
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 lingurita rasa boia dulce,
  • 1 lingurita de curry,
  • rozmarin,
  • sofran,
  • piper,
  • un praf de  sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu pui:

Punem uleiul la incins, adaugam copanelele si le lasam sa se rumeneasca usor.  Curatam ardeiul si rosiile de seminte, si, impreuna cu ceapa, le taiem cuburi, pe care le vom pune apoi peste carne, la rumenit. Adaugam  boabele de mazare si de fasole, si condimentele - boia, curry, sofran, rozmarin, piper, sare. Marim  intensitatea focului pentru 20 de minute.

Adaugam supa de pui (realizata din cubul concentrat)  si  orezul, in ploaie,  uniformizam si lasam la foc potrivit - fara a amesteca ingredientele! -  pana  se absoarbe supa,  iar  boabele de orez se rasfira.

Se serveste calda!

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Paella cu pui-0
Paella cu pui-1
Paella cu pui-2
Paella cu pui-3
Paella cu pui-4
Paella cu pui-5
Paella cu pui-6
Paella cu pui-7
Paella cu pui-8
Paella cu pui-9
Paella cu pui-10

COMENTARII (47)

rivka

rivka 1

19.05.2011, 17:41

toate retetele tale imi plac , asta o pun la favorite!

Andreea_Mario

Andreea_Mario 1

20.09.2012, 18:39

din ce zone e paellla acesta

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

20.09.2012, 20:22

Este o reteta ale carei ingrediente le-am gasit pe net. Nu iti pot spune carei zone apartine. E singura data cand am facut-o, pentru un concurs. Din cate imi amintesc se face cu carne de iepure, fructe de mare sau pui. Eu am ales ultima varianta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!