Paella De Paella

de Andreea_Mario in Pui, 26 Sep 2012 | 2791 vizualizari

 

Paella Valenciana este una dintre preferatele mele este o mancare usor de facut si greu de lasat de mancat eu asa zic :) daca mannacii o data atii trebuie mai tot timpull :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui
  • 1/2 Iepure
  • 1/2 kg de fasole verde
  • 300 gr de fasole boabe albe ,
  • 1 ardei rosu
  • asafran
  • 1 lingurita de boia dulce ,
  • ulei de masline (daca aveti, daca nu e bun si de floare soarelui)
  • rosii
  • un dinte de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella De Paella:

Se taie carnea in bucatele nici mari, nici mici, ca sa se poata frige bine pe ambele parti. Cu cat carnea este mai fripta, cu atata este mai buna Paella (pilaf). Dupa ce am fript carnea o indepartam si punem ardeiul rosu la calit. La fel procedam si cu ardeiul, il indepartam si punem fasolea verde cu cea boabe. Lasam sa se caleasca si fasolea, apoi amestecam toate cele mentionate mai sus. Punem boia dulce si imediat ce o punem, ne pregatim apa langa noi ca sa nu se arda boiaua. Dupa ce punem apa adaugam circa un varf de lingura de asafran si lasam sa fiarba. Dupa ce a fiert carnea adaugam 1 kg de orez. Depinde in ce il faceti, eu folosesc paellero pentru ca in alta nu prea mi-a iesit buna. Lasam sa scada apa de orez, dar trebuie la inceput sa dam focul mai tare 10 minute. Dupa cele 10 minute la foc incet trebuie sa va jucati cu focul, daca are mult sos dam focul mai tare, daca are putin sos luam niste servetele si acoperim vasul si turnam putina apa, astfel ca el se face in acel abur. Dupa ce e gata se serveste cu lamaie. Hmm...super gustos. 

Va doresc Aprovece, bon apettit, pofta buna  si sa va iasa super buna.                                                                                                                     

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paella De Paella 179527
retete culinare - Paella De Paella 179528
retete culinare - Paella De Paella 179529
retete culinare - Paella De Paella 179530

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

04.10.2012, 22:46

wow, cu iepure interesant

Andreea_Mario 1

08.10.2012, 16:29

da asa se face aicii in zona aceasta

florylau 1

08.05.2014, 22:07

scuze dar cate portii de paella ai mancat tu in valencia ,cine ti a dat reteta fetita draga ca daca asta e paella valenciana eu ma fac preoteasa,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L