Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aceasta este painica ratata :) Am crestat-o dupa ce o dadusem la cuptor si incepuse sa creasca. Din pacate asta i-a oprit cresterea, totusi a fost gustoasa. A ramas pufoasa!
Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza. O lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.
Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si putin cate putin, apa calduta. Amestecam usor pana ce incorporam toata faina si framantam bine aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 2-3 lingurite cu ulei de masline. cat sa omogenizam totul. Presaram putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il pastram intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul. Il modelam apoi dupa bunul plac si il asezam intr-un vas - incalzit in prealabil in cuptorul incins - , tapetat cu hartie de copt.
Focul il pastram la nivel mediu pana ce painica se rumeneste frumos.
Se mananca cu pofta, calda sau rece, este pufoasa si gustoasa!
1
Am uns painica cu galbenus de ou, insa datorita interventiei in timpul coacerii, aspectul nu este tocmai bun!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult