Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor)

de merion35 in Piine, 8 Oct 2012 | 5478 vizualizari

 

Pentru cine are aparat de copt paine ,framantarea este putin mai usoara iar pentru cine nu are am enumerat cativa pasii separat.

 

INGREDIENTE

  • 450 ml apa calduta,
  • 6 linguri ulei,
  • 2 lingurite sare ,
  • 150 gr faina de cozonac(000),
  • 650 gr faina simpla(480 sau 650),
  • 2 linguri de fulgi de cartofi (nu este obligatoriu)
  • 2 lingurite de zahar
  • 40 gr drojdie proaspata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor):

Se pun in galetica 450 ml apa calduta, 6 linguri ulei ,2 lingurite sare ,150 gr faina de cozonac(000), 650 gr faina simpla(480 sau 650), 2 linguri de fulgi de cartofi, 2 lingurite de zahar si 40 gr drojdie proaspata. Se pune galetica in aparat se programeaza pe programul 6 (framantare). Cand programul este pe terminate (cand mai sunt 20 min si aluatul a crescut pana la gemulet) se opreste aparatul si se rastoarna aluatul pe o tava presarata cu faina. Aluatul se framanta usor pana ii putem da forma dorita (rotunda, ovala) si il punem in forma (tava) tapetata la fund cu hartie de copt. Dupa ce am pus aluatul in forma(tava), ii crestam liniute cu ajutorul unei lame si il umezim  putin cu apa calduta deasupra si lateral, dupa preferinta, presaram seminte (susan,de dovleac….) apoi acoperim forma cu un prosop de bucatarie si il punem intr un loc ferit de curent  pana ajunge la marimea dubla. Se coace in cuptor preincalzit la 210 C timp de 10 minute, apoi tragem jos temperatura la 180 C si mai coacem inca 40 minute. Cand painea este coapta se scoate pe un gratar se umezeste putin cu apa calduta deasupra si lateral (atentie frige)si se lasa la racit, neacoperit.

Pentru cine nu are aparat de copt paine, aceeasi cantitate o framanta intr-un castronas apoi, pe o tava presarata cu faina, pana ce in aluat apar bule de aer. Aluatul bine framantat se pune acoperit cu un prosop de bucatarie intr un loc ferit de curent pana ce ridica prosopul apoi procedam la fel ca si mai sus, adica ii dam forma si punem din nou la dospit pana se dubleaza si......

Painea obtinuta are aprocsimativ 1200 gr.BAFTA!

TIPS-URI

1

un loc bun pentru dospit este chiar cuptorul pentru ca este ferit de curent! punem in cuptor aluatul, in forma in care coacem painea iar cand vedem ca a crescut incat s a ridicat,bombat, prosopul de bucatarie,il scoatem si preincalzim cuptorul la 210 C.

2

am pus 2 poze cu forma facuta manual, din tabla de aluminiu, de sotiorul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

09.10.2012, 15:18

bun venit

lilik 1

09.10.2012, 17:37

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza in aluat