Paine africana

de lira in Piine, 20 Sep 2010 | 6459 vizualizari

 

Painea africana este una din retetele care le-am salvat de ceva vreme, insa pana acum nu i-a venit randul. Este o paine foarte gustoasa si crocanta, sub forma unei lipii. Reteta este inspirata de pe www.africhef.com

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina de malai fina
  • 300 g faina alba
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie (25 grame)
  • o cana de apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine africana:

Drojdia se dizolva intr-o cescuta cu apa calduta si se adauga peste restul ingredientelor uscate.

Eu am preferat sa bag totul in robot si sa pun cutitul de paine.

Recomand in prima faza sa adaugati doar jumatate din apa, cu drojdia dizolvata, mixati si treptat adaugati apa, pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.

Daca vi se pare ca aluatul a iesit cam moale, mai puneti putina faina.

Transferam aluatul intr-o bol, acoperim cu un servet si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Luam bucati din aluat, eu am luat cu o lingura de supa ceva mai plina, si pe o suprafata data cu faina formam lipiile cu ajutorul unui sucitor.

Eu le-am facut cam de 1 cm grosime.

Acuma reteta spune ca se coc intr-o tigaie neunsa, eu am incercat cu prima lipie asa, dar tinand cont ca erau cu faina pe ele a inceput sa se arda faina si sa scoata fum, asa ca am uns tigaia cu ulei, asa cum se unge pentru clatite, si mi-au iesit foarte frumoase.

O sa vedeti ca dupa ce le puneti in tigaia fierbinte au tendinta sa se umfle, dar nu e nici un fel de problema, cand sunt rumenite, le intoarceti pe partea cealalta.

Mie din aluatul acesta mi-au iesit 7 bucati. Au iesit rumene, crocante si au mers foarte bine servite cu smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine africana 51854
retete culinare - Paine africana 51855
retete culinare - Paine africana 51856
retete culinare - Paine africana 51858
retete culinare - Paine africana 51859
retete culinare - Paine africana 51860

COMENTARII (6)

Corinuta 1

20.09.2010, 17:41

Foarte interesanta!

Laly 1

21.09.2010, 18:14

Ce interesanta reteta

adry88 1

08.05.2011, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D