Paine alba cu maia

de _Alina_ in Piine, 15 Ian 2014 | 1259 vizualizari

 

Acum ceva timp am facut pentru prima data paine cu maia. E exceptionala! Seamana la gust cu painea de la biserica, prescurile alea mici de le cumpara copii si eu :"> ca sa le pape. Cand e mai racoare fac mai des paine in casa. Nimic nu se compara cu mirosul painii proaspate scoasa din cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de grau
  • 200 g maia acra
  • 540 ml apa calda
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu maia:

1.  Scoatem maiaua la temperatura camerei cu 2 ore inainte de a framanta, punem 2 linguri de faina peste ea amestecam, si o lasam sa creasca.

2. Punem 900 g de faina intr-un vas, punem maiaua, apa calda si zaharul si framantam. Treptat adaugam restul de faina si sarea. Framantam pana cand aluatul se desprinde de blatul de lucru.

3. Lasam aluatul la dospit 2 ore, intr-un vas uns cu ulei. Acoperim vasul cu folie stretch sau cu un prosop.

4. Impartim aluatul in doua, formam din fiecare bucata un cilindru si o punem la dospit 45 min intr-un prosop acoperit cu faina.
5. Mutam painile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem 45 minute in cuptroul preincalzit la 195-200 °C. Este indicat sa bagam in cuptor si un vas cu apa in timpul coacerii.
6. Dupa ce scoatem din cuptor ungem painile cu putina apa si le acoperim cu un prosop.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine alba cu maia 291241
retete culinare - Paine alba cu maia 291242
retete culinare - Paine alba cu maia 291243
retete culinare - Paine alba cu maia 291244
retete culinare - Paine alba cu maia 291245
retete culinare - Paine alba cu maia 291246

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

20.01.2014, 13:23

Buni, tot zic ca o scriu da' parca intra timpul in sac...

_Alina_ 1

20.01.2014, 13:24

Ade, nu. E altfel de maia.

_Alina_ 1

20.01.2014, 13:24

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D