Paine broscuta

de gaby_gabytza in Piine, 21 Mar 2013 | 804 vizualizari

 

reteta e luata de pe alt site,e o paine folosita pentru sandwichuri

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie
  • 30 ml ulei
  • 100 ml apa calduta
  • pentru uns
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine broscuta:

Cernem faina intr-un bol. In mijloc facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, ouale batute cu sarea si lingurile de zahar. Incepem sa framantam si la final adaugam uleiul. Mai framantam putin si dam coca la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut rupem in bucati aluatul. Luam cate o bucata, formam o bila si o turtim putin (sa arate cam ca o chifla). Luam alta bucata de aluat si decupam un cerc de 15 cm. Dupa ii facem cerculete mici (ca sa se asemene cu carapacea broscutei) si punem deasupra pe bucata de aluat. Capul si piciorusele le facem tot din bucatele mici de aluat.

Punem in tava tapetata cu folie de aluminiu si ungem cu galbenusul batut bine. Dupa ce am terminat toate broscutele de facut lasam inca 10 minute sa mai creasca .Dupa bagam la cuptor pana se rumesc frumos

 

RETETA IN IMAGINI

Paine broscuta-0
Paine broscuta-1
Paine broscuta-2

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

21.03.2013, 22:31

Ce dragute

Lau

Lau 1

22.03.2013, 20:03

adry88

adry88 1

24.03.2013, 10:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!