Paine bruna

de mihaelar63 in Piine, 13 Mai 2015 | 670 vizualizari

 

De mult timp am aceasta paine in proiect . Am prins ideea dintr-o emisiune TV numita ,, Arta si gastronomie '' . Realizatorul s-a dus la un brutar sa-i reconstituie o reteta dupa un tablou olandez din secolul XVI .Am sa mai prepar aceasta paine dar respectand pasul de a face dospeala inainte . Ma asteptam la o paine mai plina , mai rustica dar cred ca am exagerat cu drojdia , am uitat si de rolul berii care contine drojdii . Painea mea bruna este foarte pufoasa si bine crescuta , atat de buna incat o poti servi in loc de gustare / prajitura :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina secara
  • 1 kg faina integrala
  • 2 pliculete drojdie uscata [ 14gr]
  • 5 gr drojdie proaspata
  • 1l bere neagra
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bruna:

  1. Am pus faina intr-un vas incapator .
  2. Am amestecat drojdiile cu putina apa calduta , miere si putina faina .
  3. Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am pus amestecul cu drojdie . Am lasat 10 minute pana acesta a inceput sa lucreze bine .
  4. Am framantat bine adugand berea si apa in mijloc si aducand faina de pe margini pentru amestecare .
  5. Am lasat aluatul sa dospeasca in apropierea aragazului unde gateam . In mai putin de o ora si-a dublat volumul .
  6. Am framantat din nou aluatul . Jumatate l-am pregatit chifle [ le-am format cu mainile unse cu ulei . Jumatate am facut doua paini frumoase la tava . Tavile le-am tapetat cu hartie de copt pulverizata cu putin ulei .
  7. Am presarat deasupra putina faina integrala care a format o cojita crocanta delicioasa .
  8. Am copt  in medie 30 minute- chiflele  [ asta in functie de cum va coace cuptorul ] si 40 minute painea .
 

TIPS-URI

1

Faina si lichidul pentru framantare sa fie caldute , din timp aduse in bucarie , astfel painea va dospi mai rapid .

2

Daca doriti o paine mai vartoasa reduceti cantitatea de drojdie si putin din lichid .

RETETA IN IMAGINI

Paine bruna-0
Paine bruna-1
Paine bruna-2
Paine bruna-3
Paine bruna-4
Paine bruna-5
Paine bruna-6
Paine bruna-7
Paine bruna-8
Paine bruna-9
Paine bruna-10
Paine bruna-11
Paine bruna-12

COMENTARII (28)

Gicuta69

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:23

Arata bine!

mihaelar63

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:50

Mirela este foarte

mihaelar63

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:50

Gicuta ... si sanatoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!