Paine bruna cu hrisca

de mihaelar63 in Piine, 29 Mar 2021 | 3190 vizualizari

 

  Mai nou, lucram pe stoc. Deschid dulapul si vad ca am seminte de hrisca. Pai atunci hai sa incercam cum o fi painea cu hrisca. Pai, buna. garantez eu ca-i buuna !!!!!
Cu ocazia aceasta mi-am improspatat cunostintele despre hrisca. Am si uitat ca nu contine gluten, este buna la digestie, slabit, memorie, diabet ,Etc .

 

INGREDIENTE

  • 300 faina alba tip 650
  • 200 gr seminte hrisca decojita
  • 150 faina integrala de grau
  • 150 faina secara
  • 100 gr maia de la painea anterioara
  • 500 +50 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei rapita
  • 25 gr drojdie proaspata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bruna cu hrisca:

  1. Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta,  4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar.
  2. Eu tot acum pun si maiua de la painea anterioara .
  3. Nu totdeauna imi las maia , dar acum pentru ca prepar frecvent paine imil as mereu .
  4. Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare.
  5. Am amestecat totul in cuva masinii de paine Tefal.
  6. Dupa 15 minute drojdia lucra cu spor si am observat ca am o emulsie spumoasa.
  7. Am adaugat restul de faina sem-ialba , de secara cat si cea integrala.
  8. Tot acum am pus si hrisca decorticat .
  9. Nu uitati sa sarati .
  10. Controlati aluatul si daca va pare prea tare interveniti cu putin lichid .
  11. Pentru ca hrisca a absorbit mult apa , am fost nevoita sa mai adug putina apa . Tot calduta sa nu influenteze procesul de fermentare .
  12. Dupa o ora de framantare si dospire aluatul aproape si-a dublat volumul.
  13. Am amestecat aluatul sa se sparga bulele de aer si l-am pus in tava unsa cu 2 linguri de ulei .
  14. Foarte rapid, in 20 minute aluatul din nou a crescut frumos.
  15. Am pus tava cu aluat la cuptorul preincalzit la 220 grade C.
  16. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180 .
  17. Pe fundul cuptorului am pus o tava. Cand s-a incins am aruncat o jumatate de cana cu apa. Sa faca aburi.
  18. Aburii ajuta ca painea sa creasca frumos in cuptor.
  19. Am copt painea inca 40 minute. Asta depinde de cuptor.
  20. Mie imi place painea bine coapta.
  21. Dupa ce am oprit cuptorul am scos painea pe un gratar de inox si am acoperit-o cu un servet curat.
  22. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cateva lucruri despre Hrisca . Ce contine , La ce-i buna : https://www.paradisulverde.com/blog/tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-hrisca/

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bruna cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina si malai