Pâine ciabatta

de diaconta in Piine, 20 Noi 2014 | 2085 vizualizari

 

A început să-mi placă să pregătesc pâine în casă.Chiar dacă nu am maşină pentru pâine,este deosebit de uşor de pregătit,vremea este tocmai bună pentru a pregăti ceva la cuptor,aşa că nu avem nici o scuză.
Ca să recapitulăm,a fost mai întâi pâinea fără framântare,apoi pâinea cu cartofi,baghetele franţuzeşti cu seminţe,aşa că a venit timpul să încerc şi ciabatta.
Si cum pâinea aceasta a fost aşa de bună,astăzi am pregătit-o din nou.
Iată cum am pregătit această pâinica.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 350 ml apa calduţă
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • 1 lingurita sare
  • Puţin zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine ciabatta:

Am cernut faina,apoi am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia uscata.

Am pus apoi uleiul de masline si apa calduta si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care s-a desprins de peretii vasului.

Am mutat coca într-un bol pe care l-am uns cu putin ulei,l-am acoperit cu un şervet curat si l-am lasat sa dospeasca în loc caldut ,lipsit de curenti de aer.

L-am lasat pâna si-a dublat volumul(chiar mai mult,ca ma luasem cu alte treburi).

Am rasturnat coca pe planseta si am mai framântat putin.

Am  asezat coca într-un vas de yena oval,în care am pus hârtie de copt.

L-am acoperit din nou si l-am mai lasat sa se dospeasca cât s-a încalzit cuptorul.

Am dat drumul la cuptor la 250 de grade si am pus o tava care sa se încalzeasca odata cu el.

Am vrut sa coc aceasta pâine la fel ca baghetele frantuzesti.

Când cuptorul s-a încins,am pus o cana de apa rece în tava din cuptor,pentru a crea aburi şi am bagat rapid vasul cu pâinea.

Dupa 15 minute,am redus focul la 230 de grade si am scos tava cu apa.

Am mai lasat 20 de minute .

In ultimele 10 minute,am transferat pâinea într-o tava,cu tot cu hârtie,am desfacut hârtia pentru ca pâinea sa se rumeneasca si pe partile laterale.

Am scos pâinea din cuptor,cu ajutorul unei pensule,am umezit coaja si am acoperit cu un prosop.

Astfel coaja va ramâne crocanta,dar nu va fi prea „aspra”.

Foarte tentanta aşa fierbinte,mirosind îmbietor.

Poftă bună !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pâine ciabatta 352959
retete culinare - Pâine ciabatta 352960
retete culinare - Pâine ciabatta 352961
retete culinare - Pâine ciabatta 352962
retete culinare - Pâine ciabatta 352963
retete culinare - Pâine ciabatta 352964
retete culinare - Pâine ciabatta 352965
retete culinare - Pâine ciabatta 352966
retete culinare - Pâine ciabatta 352967
retete culinare - Pâine ciabatta 352968

COMENTARII (17)

kukibella 1

21.11.2014, 11:26

dantes 1

21.11.2014, 11:37

Buna!

Rocsi 1

21.11.2014, 20:48

Imi place mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S