Pâine ciabatta

de diaconta in Piine, 20 Noi 2014 | 8278 vizualizari

 

A început să-mi placă să pregătesc pâine în casă.Chiar dacă nu am maşină pentru pâine,este deosebit de uşor de pregătit,vremea este tocmai bună pentru a pregăti ceva la cuptor,aşa că nu avem nici o scuză.
Ca să recapitulăm,a fost mai întâi pâinea fără framântare,apoi pâinea cu cartofi,baghetele franţuzeşti cu seminţe,aşa că a venit timpul să încerc şi ciabatta.
Si cum pâinea aceasta a fost aşa de bună,astăzi am pregătit-o din nou.
Iată cum am pregătit această pâinica.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 350 ml apa calduţă
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • 1 lingurita sare
  • Puţin zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine ciabatta:

Am cernut faina,apoi am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia uscata.

Am pus apoi uleiul de masline si apa calduta si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care s-a desprins de peretii vasului.

Am mutat coca într-un bol pe care l-am uns cu putin ulei,l-am acoperit cu un şervet curat si l-am lasat sa dospeasca în loc caldut ,lipsit de curenti de aer.

L-am lasat pâna si-a dublat volumul(chiar mai mult,ca ma luasem cu alte treburi).

Am rasturnat coca pe planseta si am mai framântat putin.

Am  asezat coca într-un vas de yena oval,în care am pus hârtie de copt.

L-am acoperit din nou si l-am mai lasat sa se dospeasca cât s-a încalzit cuptorul.

Am dat drumul la cuptor la 250 de grade si am pus o tava care sa se încalzeasca odata cu el.

Am vrut sa coc aceasta pâine la fel ca baghetele frantuzesti.

Când cuptorul s-a încins,am pus o cana de apa rece în tava din cuptor,pentru a crea aburi şi am bagat rapid vasul cu pâinea.

Dupa 15 minute,am redus focul la 230 de grade si am scos tava cu apa.

Am mai lasat 20 de minute .

In ultimele 10 minute,am transferat pâinea într-o tava,cu tot cu hârtie,am desfacut hârtia pentru ca pâinea sa se rumeneasca si pe partile laterale.

Am scos pâinea din cuptor,cu ajutorul unei pensule,am umezit coaja si am acoperit cu un prosop.

Astfel coaja va ramâne crocanta,dar nu va fi prea „aspra”.

Foarte tentanta aşa fierbinte,mirosind îmbietor.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine ciabatta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ou, unt si lapte