Paine coapta pe varza

de mirela0911 in Piine, 26 Iul 2011 | 2991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lg rasa de sare
  • 1 lgt zahar
  • 600-650 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine coapta pe varza:

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa 15 minute asa. Se adauga sarea, zaharul si apa calduta. Se amesteca pana se incorporeaza faina dupa care framantam cu mana (eu nu am masina de paine) pana cand nu se mai lipeste de degete. O lasam la dospit o ora. 

Pe masa infainata, impartim aluatul in doua si formam snururi pe care le rasucim unul pe dupa celalalt. 

Intr-o tava de chec punem pe fundul acesteia frunze de varza, presaram cu putina faina iar partea de aluat care va fii pe fundul tavii o ungem cu putin ulei. Lasam aluatul inca o jumatate de ora buna sa mai creasca in tava, dupa care dam la cuptor pana se rumeneste.

Cand este gata, se scoate din tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie.

Nu m-am abtinut sa nu mananc coltul de la paine uns cu smantana. Mmmmmm, ca pe vremea bunicii.......

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine coapta pe varza 117544
retete culinare - Paine coapta pe varza 117545
retete culinare - Paine coapta pe varza 117546
retete culinare - Paine coapta pe varza 117547
retete culinare - Paine coapta pe varza 117548
retete culinare - Paine coapta pe varza 117549

COMENTARII (19)

mirela0911 1

27.07.2011, 18:55

alinutzika da, se simte usor gustul de varza

Corinuta 1

02.08.2011, 10:35

frumoasa-i!

adry88 1

12.08.2011, 10:39

tia iesit foarte bine si buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L