Pâine cu brânză şi usturoi

de gaby_duceag in Piine, 9 Feb 2012 | 18003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 500 gr făină
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 100 gr unt
  • un gălbenuş de ou
  • 250  ml lapte
  • o linguriţa sare mare
  • o lingură zahar
  • ulei de măsline - 50 ml.
  • pentru uns
  • 60 gr unt
  • un albuş de ou
  • 100 gr caş frământat, sărat (aici puteţi pune ce brănză doriti; fie caşcaval, brânza burduf,parmezan, telemea rasă , crema de brânză...dar eu recomand să alegeţi o branză mai uscată)
  • o linguriţă oregano uscat
  • o linguriţă mărar uscat
  • o linguriţă pudră de usturoi
  • un ou pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine cu brânză şi usturoi:

Într-un vas încăpător punem faina, drojdia bucăţele mici, zahărul, sarea şi gălbenuşul. Încălzim laptele şi adăugăm în el untul tăiat cubuleţe. Lăsăm câteva momente pănă se topeşte uşor apoi începem să adaugăm puţin câte puţin din amestec peste făină framântând uşor până obţinem un aluat elastic .Dacă este prea moale mai punem puţină făină iar dacă e mult prea ferm mai punem lapte călduţ. Frământăm aluatul timp de 10 -15 minute adăugând treptat 50 ml ulei de măsline. Ungem cu puţin ulei, acoperim vasul cu un şervet curat şi lăsăm aluatul la dospit  la loc cald timp de o ora si jumatate - două ore.

Pe masa de lucru înfăinată răsturnăm aluatul şi intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulară. Din unt, brânză, ierburi, albuşul de ou şi pudra de usturoi facem o pastă pe care o distribuim uniform, cu mâna, peste aluat.

Cu un cutit ascuţit taiem aluatul în patrate (sau dreptunghiuri, depinde de mărimea tăvii) pe care le suprapunem oblic lasănd cîţiva cm liberi din fiecare patrat (se înţelege mai bine din imagine).

Luăm uşor "pachetul"format şi-l transferăm în tava în care am pus hârtie pentru copt. Batem usor un ou si cu o pensulă ungem întreaga suprafaţă a pâinii. Mai lasam 15 minute la loc cald, preîncalzim cuptorul şi coacem pâinea la foc mediu până se rumeneşte frumos.

TIPS-URI

1

pentru ca nu s-a inteles exact asamblarea, am mai atasat o poza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu brânză şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina