Paine cu cartofi

de lilik in Piine, 5 Aug 2011 | 1979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 150 gr cartofi
  • 1 linguritade zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie uscata(cam 1/2 de pliculet)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Punem cartofii la fiert cu tot u coaja,iar cand sunt fierti ii curatam si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.

Cernem 450 gr faina intr-un bol si o amestecam cu zaharul si sarea,apoi facem o fantana in mijloc si punem cartofii rasi.

Incepem sa framantam,apoi adaugam treptat apa si laptele caldute,apoi drojdia.

Framantam bine si daca este prea moale mai punem faina(restul de 50 gr).La sfarsit adaugam uleiul treptat si framantam bine bine.

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca la loc uscat si cald pana isi dubleaza volumul,apoi scoatem pe masa de lucru infainata si mai framantam putin,dupa care ii dam forma rotunda si o punem direct pe tava pe care o vom coace.

Crestam suprafata si lasam sa creasca inca 20-25 de minute.

Ungem cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 200° timp de 15 minute(timp in care vom pune in cuptor o craticioara cu apa) dupa care dam cuptorul la 180° si mai lasam 30-35 de minute.Acum depinde si de cuptor...

 

TIPS-URI

1

daca doriti puteti coace painea intr-o tava de chec sau o tava rotunda..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu cartofi 119250
retete culinare - Paine cu cartofi 119251
retete culinare - Paine cu cartofi 119252
retete culinare - Paine cu cartofi 119253
retete culinare - Paine cu cartofi 119254

COMENTARII (42)

lilik 1

07.08.2011, 15:33

Serveste-te Cris

divainbucatarie 1

08.08.2011, 10:17

lilik 1

08.08.2011, 12:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18