Paine cu cartofi

de lilik in Piine, 5 Aug 2011 | 4005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 150 gr cartofi
  • 1 linguritade zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie uscata(cam 1/2 de pliculet)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Punem cartofii la fiert cu tot u coaja,iar cand sunt fierti ii curatam si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.

Cernem 450 gr faina intr-un bol si o amestecam cu zaharul si sarea,apoi facem o fantana in mijloc si punem cartofii rasi.

Incepem sa framantam,apoi adaugam treptat apa si laptele caldute,apoi drojdia.

Framantam bine si daca este prea moale mai punem faina(restul de 50 gr).La sfarsit adaugam uleiul treptat si framantam bine bine.

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca la loc uscat si cald pana isi dubleaza volumul,apoi scoatem pe masa de lucru infainata si mai framantam putin,dupa care ii dam forma rotunda si o punem direct pe tava pe care o vom coace.

Crestam suprafata si lasam sa creasca inca 20-25 de minute.

Ungem cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 200° timp de 15 minute(timp in care vom pune in cuptor o craticioara cu apa) dupa care dam cuptorul la 180° si mai lasam 30-35 de minute.Acum depinde si de cuptor...

TIPS-URI

1

daca doriti puteti coace painea intr-o tava de chec sau o tava rotunda..

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi