Paine cu cartofi

de Merisor in Piine, 6 Iun 2013 | 5036 vizualizari

 

Am vazut la Irina si la Dia si la mai multi bucatarasi pe aici, paine cu cartofi, asa ca am facut si eu si cu siguranta voi mai face.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi medii
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 850 gr faina
  • sare
  • un galbenus de ou + lapte pentru uns
  • putin ulei pentru uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Cantitatea rezultata era pentru doua tavi de cozonac normale, dar eu am unele tavi mari, asa ca am pus toata cantitatea intr-o tava si a iesit o paine mare si pufoasa.

Cum am procedat: am pus cartofii curatati si taiati la fiert in apa cat sa-i acopere, cu sare.

Cand s-au fiert bine ca pentru piure, i-am scurs si i-am pus direct in vasul in care am framantat painea si i-am pasat impreuna cu untul.

Am frecat drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi am diluat cu lapte caldut si am amestecat imediat cu cartofii calduti. am adaugat faina cat sa se formeze maiaua ca o smantana de groasa, am acoperit vasul si am lasat la crescut 10 minute, dupa care am pus zeama de la cartofi, am potrivit de sare si am inceput sa incorporez faina, am framantat si am lasat din nou la crescut pentru  15 minute, pana si-a dublat volumul.

Am uns tava cu ulei, am impletit aluatul si l-am asezat in tava. Am mai lasat asa in tava alte 10 minute acoperit, dupa care am copt la 180 grade pentru 40 minute.

Cu cateva minute inainte de final am scos painea si am uns-o cu galbenus amestecat cu putin lapte si am introdus din nou la cuptor.

A crescut aluatul foarte mult si repede, nu stiu daca a fost aportul cartofilor, dar tare incantata am fost de reusita!

 

TIPS-URI

1

In loc de unt se poate pune ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Doralinda 1

08.06.2013, 20:07

Ce frumoasa paine si se simta ca e gustoasa tare!! La favorite!!!

Panacris 1

10.06.2013, 15:33

loredanaaa 1

12.06.2013, 19:43

ce painica buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine traditionala greceasca cu masline