Paine cu cartofi

de Miha in Piine, 1 Mar 2010 | 3682 vizualizari

 

O paine pufoasa si aromata...

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi (360 g piure)
  • 150 ml apa (in care au fiert cartofii)
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1.5 lingurita sare
  • 1.5 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • 650-700 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Cartofii se fierb in apa cu putina sare, se lasa la racit in apa in care au fiert, se scurg si se paseaza.

Se pune piureul in cuva masinii de paine, se adauga apa si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare+ dospire.

Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.

Dupa ce aluatul a crescut se scoate pe masa infainata (este lipicios) si se formeaza 2 rulouri care se impletesc. Sau se poate forma un singur rulou, care se cresteaza apoi inainte de a da la cuptor.Se mai lasa la crescut 1 ora, apoi se da tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.

Sursa

 

 

 

TIPS-URI

1

restul de apa de la fiertul cartofilor se poate pune la congelator si folosita ulterior la oricare alta reteta de paine

2

daca doriti o coaja moale la paine, dupa ce o scoateti din cuptor, o ungeti cu putin ulei si o acoperiti cu un prosop pana se raceste

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu cartofi 19946
retete culinare - Paine cu cartofi 19947
retete culinare - Paine cu cartofi 19949

COMENTARII (7)

Miha 1

02.03.2010, 09:40

Ionela, si noua ne-a placut foarte mult. Am s-o mai fac, dar am sa incerc varianta "cap-coada in masina de paine" Faptul ca trebuie sa bag degetele in aluatul lipicios ma zapaceste.

Oana 1

03.03.2010, 13:56

Foarte buna! Em am facut cu cartof crud si a doua oara am lasat-o la copt in masina Iamiiii

lilik 1

11.04.2011, 01:51

imi facea si mie mama paine cu cartofi si ce dor imi e...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: