Paine cu cascaval

de Oana in Piine, 6 Feb 2011 | 3438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g apa
  • 1 si 1/2 linguri cu ulei de masline
  • 1/1/2 lingurite sare
  • 400 g faina
  • 1 si 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 100 g casacaval
  • un ou micut
  • 1 lingura seminte susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cascaval:

Aluatul l-am facut la masina de paine. De fapt mi-a ramas aluat din cel facut pentru pizza :) si am improvizat o painica. Deci se pune apa in cuva masinii de paine, sarea uleiul, faina si drojdia. Se seteaza programul de framantat si dospit. La masina mea este programul 13 (moulnex ow 5000).

Cand aluatul este dospit se scoate din masina, se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina si se arde deasupra cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Se ruleaza apoi se rasuceste putin si se pune intr-o tava de chec/cozonac. Se lasa la dospit inca jumatate de ora la loc cald, tava sa fie acoperita cu un prosop.

Se bate oul, eu am avut unul de prepelita, a ajuns la fix :) se unge painea, apoi se presara semintele de susan. Se coace painea in cuptorul incins, la fc mic, pana se rumeneste deasupra. Se scoate apoi din atava si se lasa la racit pe un gratar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu cascaval 83072
retete culinare - Paine cu cascaval 83073
retete culinare - Paine cu cascaval 83074
retete culinare - Paine cu cascaval 83075
retete culinare - Paine cu cascaval 83076
retete culinare - Paine cu cascaval 83152
retete culinare - Paine cu cascaval 83153

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:57

elena1988 1

10.02.2011, 15:38

Lau 1

25.02.2011, 14:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55