Paine cu ceapa rosie

de Brindusa in Piine, 5 Mar 2011 | 2305 vizualizari

 

Iar am facut paine. Bineinteles, am incercat ceva nou. Am vazut reteta asta pe blogul Roxanei mai de mult si de atunci ma bantuie. Era musai sa fac si eu!. Sunt extraordinare alaturi de o mancarica cu sos, un curry sau o fasole batuta. Nu trebuie framantata si nici nu dureaza mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de paine 
  • 350 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 2 cepe rosii, taiate marunt
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2lingurita piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa rosie:

Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolva

Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie

Pune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin

Adauga drojdia, restul de apa si sarea. Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa fie moale. Daca nu este, mai adauga putina apa.

Pune coca intr-un castron curat, uns cu ulei. Lasa la crescut 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul

Scoate coca din castron cu ajutorul unei palete pe masa data cu faina. 

Imparte coca in 12 ( sau 14) bucati si formeaza bile din ele. Pune-le intr-o tava, pe hartie de copt

Lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul

In timpul acesta incalzeste cuptorul la 200 C (foarte tare)

Cand painicile au crescut, fa cate o taietura pe fiecare si pune-le in cuptor

Coace 20 de minute. Lasa la racit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu ceapa rosie 89357
retete culinare - Paine cu ceapa rosie 89358

COMENTARII (13)

LUK 1

06.03.2011, 15:43

super

mirela0911 1

06.03.2011, 18:30

E excelenta

divainbucatarie 1

07.03.2011, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S