Paine cu cereale

de Valclaudia in Piine, 11 Ian 2014 | 1031 vizualizari

 

Mie imi place tare mult aceasta painica, e aspra dar foarte satioasa! Am dat cantitati aproximative pentru ca nu le-am cantarit, ci le-am pus dupa ochi.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • cca 200 ml apa calduta
  • cca 50 gr. faina de malai
  • cca 100 gr. faina alba (650)
  • cca 100 gr. fulgi se ovaz
  • cca 100 gr. fulgi de secara
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • cca 20 gr. cascaval ras
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cereale:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, apoi faina alba, fulgii de ovaz, cei de secara si faina de malai.

Amestecul rezultat se aseaza in tava unsa cu ulei si se lasa 20 minute la crescut. (nu va creste prea mult datorita fulgilor greoi care vor impiedeca procesul de dospire)

Intre timp pornim cuptorul sa fie incins.

Dam tava la copt la temperatura moderata (180 grade) pentru 30 min.

Dupa acest timp oprim cuptorul, presaram foarte putin cascaval ras peste paine si dam tava inapoi in cuptor pana se raceste painea in tava.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu cereale 290008
retete culinare - Paine cu cereale 290009
retete culinare - Paine cu cereale 290010
retete culinare - Paine cu cereale 290011
retete culinare - Paine cu cereale 290012
retete culinare - Paine cu cereale 290013

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.01.2014, 20:09

Ehe cat de buna..

Alexandra Burz 1

11.01.2014, 21:45

Raluca57 1

06.02.2014, 21:44

Foarte buna mi-a iesit. Consistenta! Speciala! Buna-buna. Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S