Paine cu crenvursti, telemea si seminte

de Panacris in Piine, 27 Sep 2012 | 4272 vizualizari

 

O paine speciala pentr draga mea Medi!

 

INGREDIENTE

  • faina de grau tip 650 ( mai inchisa la culoare) , 600 g,
  • apa calduta 400 ml.,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • zahar tos 3 lingurite,
  • ulei de masline 3 linguri,
  • telemea de oi 250 g.,
  • crenvursti afumati 7 bucati,
  • ou 1 bucata,
  • seminte de in 2 linguri,
  • seminte de floarea soarelui 4 linguri..
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu crenvursti, telemea si seminte:

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, faina, sarea, zaharul, uleiul, 3 linguri de seminte de floarea soarelui si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute.

Se intinde aluatul intr-o foaie derptunghiulara, se aseza cernvurstii, feliile de telemea si se ruleaza. Ruloul obtinut se pune intr-o forma rotunda, se unge cu ou, apoi se presara semintele de in, o  lingura de seminte de floarea soarelui si se da la copt la cuptorul preincins, cca.45 de minute la foc mediu. Dupa ce a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se rastoarna din forma, se inveleste intr-un prosop de bucatarie si se lasa asa pana cand se raceste.

Se serveste ca atare, la mic dejun, cina sau drumetii. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu crenvursti, telemea si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

elucubratiiculinare 1

04.10.2012, 23:12

foarte interesant

CookieMonster 1

20.03.2013, 11:47

si eu ma gandeam de cateva zile sa gatesc acelasi lucru, nu am apucat.. daca ma primit eu vin sa poftesc la o felie

Panacris 1

20.03.2013, 12:29

CookieMonster

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pâine georgiană cu brânză