Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am copt paine in casa de nenumarate ori,dar nicio reteta nu mi-a placut mai mult decat asta.
Trebuie sa va o impartasesc, pentru ca si dvs. sa va puteti bucura de cea mai pufoasa paine si mai facila modalitate de a o coace.
Ingrediente pentru o paine de 1 kg :
Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea.
Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara.
Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece eforturile va vor fi rasplatite cu o paine pufoasa !:)
! Sa nu mai adaugati faina : un aluat umed este mai bun decat unul uscat,care,prin coacere,va dobandi o textura dura;asa ca daca va displace ca aluatul se lipeste de maini ,ungeti-l cu un strop de ulei.
Rasturnam aluatul transpirat :) intr-o tava mare de cozonac,unsa cu ulei si se acopera cu folie alimentara.O dam intr-un loc calduros,pana ce aluatul umple forma,cam una-doua ore.
Se desopera tava si se coace painea la cuptor preincalzit la 200 de grade - 35-40 de minute pana ce prinde o culoare aurie.
Daca o ciocanim si suna a gol,este coapta !
Pofta buna la paine calda si sanatoasa!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult