Paine cu faina neagra

de adry88 in Piine, 27 Feb 2013 | 1740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina neagra
  • 200 g faina alba
  • 1 cub drojdie
  • 1 cana lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra:

Intr-un vas adaugam faina alba si cea neagra, sarea, zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, adaugam uleiul si laptele si incepem sa framantam adaugand treptat  apa calduta. Acoperim si lasam la dospit cca 1 ora

Cand a crescut asezam coca in tava tapetata cu faina, acoperim si mai lasam la dospit 30 minute

Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si dam la cuptoul incazit pana se rumeste frumos,

Inainte cu cca 10 min inainte sa fie gata am adaugat cascaval dat prin razataore si am pus tava inapoi la cuptor pana s-a topit cascavalul

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu faina neagra 207351
retete culinare - Paine cu faina neagra 207352

COMENTARII (12)

Satisfyyourcravings 1

28.02.2013, 00:24

O pâine sănătoasă!

ianculubita 1

28.02.2013, 08:54

Calda cu o cana cu lapte,mmmm!!!

adry88 1

28.02.2013, 09:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21