Paine cu iaurt

de lilik in Piine, 1 Aug 2011 | 1612 vizualizari

 

o minunatie de paine...este prima data cand fac si sunt suuuuper mulltumita de rezultat...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr iaurt natural
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 75-100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Cernem faina,o amestecam cu sarea si facem o fantana in mijloc.

Intr-un bol punem 75 ml apa calduta,zaharul si drojdia.amestecam pana se topeste totul apoi acoperim cu un prosopel si lasam pana incepe sa creasca.

In fantana facuta in faina punem iaurtul si maiaua,apoi incepem sa framantam.Daca mai este nevoie punem inca putina apa si la sfarsit punem uleiul.

Framantam pana se absoarbe tot,apoi acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 1-2 ore la loc caldut.

Trascurs timpul luam aluatul si il mai framantam o data,apoi formam o franzela pe care o punem intr-o tava de chec,o crestam putin si mai lasam 10-15 minute la crescut.

Trascurs timpul ungem painea cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 180° timp de 40-45 de minute(facem proba pt a fi siguri).

Cand este gata stingem cuptorul si lasam painea acolo inca 5  minute,apoi o scoatem din tava si o acoperim cu un prosop de bucatarie.

Servim cu ce ne place mai mult...este minunata cu unt si dulceata dimineata sau un sandwich cu mezeluri proaspat feliate in pauza de pranz...

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu iaurt-0
Paine cu iaurt-1

COMENTARII (24)

mihaelaM 1

02.08.2011, 12:00

foarte gustoasa

lilik 1

03.08.2011, 01:59

Auzi la Ina "ca la vie"

lilik 1

03.08.2011, 02:02

este intr-adevar fffff buna...fetitei i-a placut tare mult,mancase 2 felii si tot mai cerea
va multumesc frumos tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41