Paine cu iaurt

de Angelina_Elena in Piine, 16 Mar 2012 | 2408 vizualizari

 

Multumesc RuxyRux pentru reteta,si multumesc Laly pentru ideea de modelat painica!>:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 g iaurt
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub de drojdie(25 g)
  • Pentru uns:
  • putin lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata si 1-2 linguri de iaurt.Lasam 10 minute sa creasca drojdia,dupa care vom pune sarea si iaurtul ramas si incepem sa farmantam un aluat bun de modelat.La final adaugam uleiul pe margina si mai farmantam putin.Lasam aluatul la crescut la loc cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul,impartim aluatul in 6 bucati,pe care le intindem in foaie subtire si le rulam.Tapetam tava cu ulei,apoi punem fiecare bucata de aluat rulat in tava,unul langa altul si lasam la crescut inca 40 de minute.

Dupa ce a crescut,ungem painica cu putin lapte si o dam la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute,pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a copt,scoatem paine din tava,o ungem cu putina apa rece si o acoperim cu un prosop curat.Se taie dupa ce s-a racit.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu iaurt-0
Paine cu iaurt-1
Paine cu iaurt-2
Paine cu iaurt-3
Paine cu iaurt-4
Paine cu iaurt-5
Paine cu iaurt-6

COMENTARII (43)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

17.03.2012, 19:11

multumesc frumos Mimmi,iti dau si doau daca doresti!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 19:22

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

18.03.2012, 19:39

Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!