Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio

de mihaelar63 in Piine, 30 Ian 2010 | 2665 vizualizari

 

daca imi place vre-un condiment in mod deosebit , acela e chimenul asa ca i-am facut loc in paine . drojdia o cumpar dar faina , cartofii si chimenul le am de la tara de la socrela ,cred c-or fi bio !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 4 cartofi mici
  • 100 gr chimen
  • 200 gr iaurt
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri ulei
  • apa cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio:

  1. cartofii se spala si se fierb in coaja , se curata si se razuiesc pe razatoarea mare .
  2. faina se pune intr-un vas mare .se face o adincitura si se pune in mijloc o maia formata din drojdie , sare , zahar si putina apa calduta amestecata cu faina .
  3. se lasa sa creasca  15 min .se pun cartofii razuiti . se incepe framantatul cu iaurtul amestecat cu apa calduta , se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini . se lasa la dospit o ora .
  4. se pune chimenul si se mai framanta putin dupa care se pun in doua forme teflonate , se ung cu putin ulei si se mai presara chimen .
  5. se coace la cuptor la 180grade C .
 

TIPS-URI

1

puneti sub gratar un vas cu apa , coaja nu va iesi asa tare .

2

cand cumparati tavi teflonate verificati pana la ce temperatura la care rezista , de exemplu ale mele suporta doar 180 grade C

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio 15550
retete culinare - Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio 15551
retete culinare - Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio 15552
retete culinare - Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio 15554

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

31.01.2010, 21:36

asa este ,o mananci fara nimic altceva

Oana 1

01.02.2010, 00:29

Mmm, o sa incerc si eu la masina de paine, mie mi-e lene sa framant daca tot am masina , dar o fac fara chimen, pun eu altceva...nu-mi place deloc chimenul

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:13

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25