Paine cu jumari si ceapa

de Panacris in Piine, 28 Dec 2012 | 7732 vizualizari

 

O painica satioasa si savuroasa!

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g.,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri
  • apa calduta 350 ml.,
  • sare iodata 1 lingura,
  • zahar tos 2 linguri,
  • drojdie uscata 2 lingurite.
  • jumari cca. 300 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ou 1 bucata,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • cimbru,
  • oregano,
  • boia de ardei dulce,
  • piper colorat macinat grosier.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu jumari si ceapa:

Maricica a lenevit zilele astea, asa ca am pus-o la treaba. In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu sare si piper.

Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, se unge cu pasta de jumari, după care se împătureşte, şi se răsuceşte de 3-4 ori. După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm., peste care se aseaza rotocoale de ceapa, presarate cu boia de ardei dulce, cimbru si oregano. Se ruleaza si se aseaza intr-o forma de chec, apoi se unge cu ou batut, se presara sare si piper colorat macinat grosier. Se mai lasa la crescut cca. 15 minute, la un loc ferit de curent, apoi se pune la copt, cca. 30 de minute, in cuptorul preinincins, la foc moderat.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu jumari si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta