Paine cu lapte

de LUK in Piine, 4 Iul 2011 | 1484 vizualizari

 

By Ruxy..multumesc!(eu am injumatatit cantitatile si a iesit mai mica painica dar fff buna..cantitatile scrise sunt cele injumatatite)

 

INGREDIENTE

  • 140ml lapte
  • 65ml apa
  • o lingura de unt
  • 340gr faina
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita si jumatate de sare
  • o lingurita de drojdie uscata
  • 2-3 linguri de lapte pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

   Drojdia uscata am dizolvat-o in 50ml lapte caldut amestecat cu zahrul(din cantitatea totala de lapte).Lasam putin la crescut(5-10min).Intre timp punem untul impreuna cu restul de lapte pe foc mic sa se topeasca untul.Punem faina in castron.

In mijlocul fainii punem drojdia.Pe margini punem sarea.Peste lapte turnam apa avand grija sa ramana caldut lichidul.Turnam apoi peste faina siframantam un aluat elastic.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospitil punem in tava de cozonac unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt(sau daca doriti folositi o alta tava in care puneti  hartie de copt si ii dati forma rotunda painii).Ungem painea cu lapte si presaram cu faina.Coacem la 220 de grade timp de 30min. 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu lapte-0
Paine cu lapte-1
Paine cu lapte-2
Paine cu lapte-3

COMENTARII (19)

LUK 1

02.08.2011, 16:59

multumesc pt aprecieri

gaby_duceag 1

02.08.2011, 18:02

Luk, tu ce faci?
pe unde umbli?

LUK 1

02.08.2011, 21:57

Sunt bine Gaby,multumesc de intrebare Am fost putin in concediu..la mare si eu..pe la vecinii nostrii si acum din nou la munca..am mai tras cu ochiul la bunatatile de pe aici dar nu am mai prea avutt timp de multe vizite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04