Paine cu lapte

de LUK in Piine, 4 Iul 2011 | 3356 vizualizari

 

By Ruxy..multumesc!(eu am injumatatit cantitatile si a iesit mai mica painica dar fff buna..cantitatile scrise sunt cele injumatatite)

 

INGREDIENTE

  • 140ml lapte
  • 65ml apa
  • o lingura de unt
  • 340gr faina
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita si jumatate de sare
  • o lingurita de drojdie uscata
  • 2-3 linguri de lapte pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

   Drojdia uscata am dizolvat-o in 50ml lapte caldut amestecat cu zahrul(din cantitatea totala de lapte).Lasam putin la crescut(5-10min).Intre timp punem untul impreuna cu restul de lapte pe foc mic sa se topeasca untul.Punem faina in castron.

In mijlocul fainii punem drojdia.Pe margini punem sarea.Peste lapte turnam apa avand grija sa ramana caldut lichidul.Turnam apoi peste faina siframantam un aluat elastic.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospitil punem in tava de cozonac unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt(sau daca doriti folositi o alta tava in care puneti  hartie de copt si ii dati forma rotunda painii).Ungem painea cu lapte si presaram cu faina.Coacem la 220 de grade timp de 30min. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

LUK 1

02.08.2011, 16:59

multumesc pt aprecieri

gaby_duceag 1

02.08.2011, 18:02

Luk, tu ce faci?
pe unde umbli?

LUK 1

02.08.2011, 21:57

Sunt bine Gaby,multumesc de intrebare Am fost putin in concediu..la mare si eu..pe la vecinii nostrii si acum din nou la munca..am mai tras cu ochiul la bunatatile de pe aici dar nu am mai prea avutt timp de multe vizite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburgher