Paine cu lapte

de marianascarlat in Piine, 13 Mar 2013 | 2291 vizualizari

 

Pentru ca s-a odihnit cam mult am crezut de cuviinta sa mai folosesc outin masina de facut paine. Pentru reteta asta m-am inspirat de la Gabriela Cara, dar n-am respectat-o intocmai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina
  • 220 ml de lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite de miere
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • 70 g de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

In masina de paine se pun ingredientele in aceasta ordine: laptele, sarea, zaharul, mierea, ouale, untul moale, faina iar deasupra sa nu atinga componentele lichide, drojdia uscata. Se programeaza masina  pe programul pentru framantare si dospit, cca. 1 ora si jumatate.

Dupa ce s-a oprit masina, se scoate aluatul pe blatul de lucru, care la mine e blatul dulapului de bucatarie.

Aluatul va iesi usor moale, dar nu se va lipi de mana. Se imparte aluatul in sase bucati. Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi. Se ruleza pe latura lunga si se mai lasa zece minute la dospit, acoperite pe blatul de lucru de un prosop textil.

Se tapeteaza doua  forme de cozonac de Yena cu hartie de copt, apoi se ung cu unt.

Se iau bucatile de aluat si din nou se intind in forma dreptunghiulara. Se ruleaza si se pun in tavile pregatite.

Se acopera cu prosopul si se mai   lasa o ora la dospit

Intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cand au crescut frumos, painicile se ung cu lapte si se dau la cuptor.

Eu intotdeana le pun aproape de mijlocul cuptorului vreo 30 de minute, dupa care le mut foarte sus vreo 15-20 de minute, sa se rumeneasca frumos si deasupra si sa nu am surpriza sa se arda prea rau dedesubt.

Cand sunt frumos rumenite le scot din cuptor.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca folositi o forma mare de cozonac, atunci faceti o singura paine.

RETETA IN IMAGINI

Paine cu lapte-0
Paine cu lapte-1
Paine cu lapte-2

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

13.03.2013, 21:15

marianascarlat 1

13.03.2013, 23:03

Mulrumesc Bya Ralu!

marianascarlat 1

13.03.2013, 23:04

Multumesc MotanLaOale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04