Paine cu mac

de nadina73 in Piine, 22 Aug 2010 | 2092 vizualizari

 

Este dupa reteta lui leoflorihttp://www.bucataras.ro/retete/1231/paine-cu-mac.html numai ca eu am facaut 1 portie jumate si a iesit mai mare

 

INGREDIENTE

  • 900 faina alba
  • 3 oua
  • 300 ml lapte caldut
  • 180 g unt
  •  2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri de mac
  • drojdie  proaspata 40g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mac:

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la programul de framantat dopit,eu nu va zic programul, difera de la o masina la alta. Se lasa sa creasca bine dupa care se unge o tava cu unt sau ulei si se pune aluatul,se mai lasa in tava sa creasca 20 minute ,dupa care se puna tava la cuptor pentru 35 minute la 170 grade.

Cand painea e rumenita frumos se scoate si se acopera cu un prosop,eu am facut si doua mai mici pt pitici

Ps:Leoflori multumesc mult de retata ,diferenta e ca am pus mai multa faina la o portie jumate trebuia 750 g iar eu am mai pus 150 ,nu stiu de ce dar a iesit foarte moale aluatul ,iar in final o paine minunata,multumesc mult

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu mac 47382
retete culinare - Paine cu mac 47383
retete culinare - Paine cu mac 47384
retete culinare - Paine cu mac 47385
retete culinare - Paine cu mac 47386
retete culinare - Paine cu mac 47387
retete culinare - Paine cu mac 47388
retete culinare - Paine cu mac 47389
retete culinare - Paine cu mac 47390

COMENTARII (12)

jolygina 1

24.08.2010, 11:59

foarte buna

nadina73 1

26.08.2010, 01:37

gina

mariac 1

29.08.2010, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21