Paine cu mac si seminte

de Rux in Piine, 8 Apr 2012 | 1726 vizualizari

 

O paine calda la ceas de seara...miroase divin!

 

INGREDIENTE

  • 900 gr faina
  • 350 ml lapte
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 350 gr caimac
  • 3 lingurite sare
  • 3 lingurite zahar
  • mac
  • seminte
  • galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mac si seminte:

Cernem faina in vasul de framantat. Facem o mica adancitura in mijlocul ei.
Drojdia o lichefiem cu 50 ml lapte( din total) impreuna cu zaharul, apoi o lasam 5 minute..
Incalzim putin laptele si caimacul intr-un ibric.
Punem drojdia in adancitura facuta si pe margine sarea apoi adaugam laptele si caimacul si framantam un aluat pana nu se mai lipeste de mana. Crestam aluatul in forma de cruce adanc.
Lasam la loc cald la crescut pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut suficient pliem aluatul de trei ori spre interior)
Impartim aluatul in trei bucati si intindem fiecare bucata in forma unui sul lung de 50 cm. Impletim in trei si asezam impletitura in forma tapetata cu hartie de copt.
Lasam din nou la crescut 30 de minute, ungem cu galbenus, presaram macul si semintele si coacem pentru 35 de minute sau pana se rumeneste la 200 grade.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu mac si seminte-0
Paine cu mac si seminte-1
Paine cu mac si seminte-2
Paine cu mac si seminte-3
Paine cu mac si seminte-4
Paine cu mac si seminte-5
Paine cu mac si seminte-6
Paine cu mac si seminte-7

COMENTARII (32)

Sim0na

Sim0na 1

09.04.2012, 21:11

Super arata!!!!

tanyapatap

tanyapatap 1

11.04.2012, 22:09

Rux

Rux 1

16.04.2012, 19:09

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!