Paine cu masline

de mihasara in Piine, 9 Oct 2015 | 3276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 370ml apa
  • 4g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100g masline negre.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

  1. Amestecam mierea cu drojdia si adaugam apa calduta.
  2. Amrestecam bne si rasturnam peste faina in mijlocul careia am facut o adancitura.
  3. Omogenizam dupa care rasturnam maslinele taiate felii subtiri.
  4. Amestecam cat sa incorporam maslinele in aluat.
  5. Acoperim vasul cu floei alimentara si lasam la dospit 2 ore.
  6. Cu 20 de minute inainte de expirarea celor 2 ore, bagam in cuptor o cratita cu capac si lasam sa se incinga.
  7. Setam cuptorul la 220 de grade.
  8. Dupa cele 20de minute, rasturnam aluatul pe un plan de lucru presarat cu faina si dam painicii forma rotunda.
  9. Scoatem cu grija oala din cuptor si punem painica.
  10. Dam la cuptor pentru 40 de minute, dupa care indepartam capacul si o mai coacem inca 15 minute.
  11. O lasam sa se raceasca invelita intr-un prosop de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline