Paine cu masline si cascaval

de Rocsi in Piine, 10 Noi 2015 | 676 vizualizari

 

A fost o paine absolut grozava. Pufoasa, cu o umplutura usoara si pe deasupra, am servit-o cu pate de casa. Se poate face cu orice umplutura, rupeti un colt, il serviti cu un pahar de lapte, putin iaurt si gata masa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 gr faina
    • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
    • 270-300 ml apa calduta
    • 25 ml ulei
    • 1/2 lingurita sare
    • 1 lingura zahar
    Pentru umplutura:
    • 150 gr cascaval
    • 4 linguri parmezan ras
    • 50 gr masline negre fara samburi
    • 1 lingura ulei de masline
    • seminte de dovleac
    • susan
    • mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline si cascaval:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul.
Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent.

Umplutura:
Maslinele le facem rondele subtiri.
Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.
Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra.
O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presarm susan, mac si seminte de dovleac.

Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra.

O scoatem cand este gata si servim.
Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu masline si cascaval-0
Paine cu masline si cascaval-1
Paine cu masline si cascaval-2
Paine cu masline si cascaval-3
Paine cu masline si cascaval-4
Paine cu masline si cascaval-5
Paine cu masline si cascaval-6
Paine cu masline si cascaval-7

COMENTARII (36)

Rocsi

Rocsi 1

11.11.2015, 20:56

Bya, multumesc

-Licurici-

-Licurici- 1

12.11.2015, 11:45

Arata foarte bine!

Rocsi

Rocsi 1

12.11.2015, 21:41

Multumesc Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!