Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

de merisor in Piine, 10 Noi 2015 | 768 vizualizari

 

De la un timp am inceput sa prepar si astfel de paini, sunt ca niste sandwich-uri si sunt tare bune servite mai ales calde cu un pahar de iaurt, sau cu sunculita taraneasca si ceapa rosie.

 

INGREDIENTE

  • 650-700 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 lingura otet
  • 100 g rosii deshidratate, in ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan:

Mai intai pregatim maiaua.

Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul.

Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute daca drojdia este buna si faina de calitate.

Eu folosesc faina macinata la tara si sunt tare multumita de ea.

Restul de faina o cernem intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam pe rand: maiaua crescuta, untul topit impreuna cu laptele cald, in care dizolvam si sarea si otetul.

Adunam la centru si faina de pe margini si framantam un aluat mai vartos si nelipicios.

Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu un stergar, pana cand isi dubleaza volumul.

La mine in maxim 30 de minute se intampla fenomenul, nu trebuie sa astept o ora cum era stipulat in retetele vechi.

Feliem mozzarella, iar rosiile le taiem in bucati mai mici.

Intindem aluatul intr-o foaie mai groasa, asezam mozzarella, rosiile deshidratate si cateva frunze de busuioc rupte si rulam aluatul.

Il rasucim ca la o invartita si il asezam intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Il acoperim si il lasam din nou la crescut, la loc caldut.

Cand isi dubleaza volumul, ungem suprafata aluatului cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si presaram seminte de susan deasupra.

Coacem painea la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata.

 

 

TIPS-URI

1

Ca sa va dati seama daca painea este coapta in interior, ridicati tava si daca este cu mult mai usoara decat a fost inainte de a o introduce in cuptor, atunci cu siguranta painea este coapta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411788
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411789
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411790
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411791
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411792
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411793
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411794
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411795
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411796
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411797
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411798
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411799
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411800
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411801
retete culinare - Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan 411802

COMENTARII (32)

Lau 1

12.11.2015, 08:42

-Licurici- 1

12.11.2015, 11:45

Ce bine suna! O bunatate de painica!

CarmenBlue 1

12.11.2015, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21