Paine cu rosii si busuioc

de leoflori in Piine, 7 Iun 2009 | 3264 vizualizari

 

Paine aromata

 

INGREDIENTE

  • 3 Linguri ulei de masline
  • 180 ml. apa calduta
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 Lingura zahar
  • 500 gr. faina alba
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 rosii potrivite taiate cubulete mici si scurse bine
  • 4 lingurite busuioc uscat (sau 2 Linguri busuioc proaspat)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii si busuioc:

Am amestecat drojdia cu faina , le-am lasat 15 minute.

Apoi am adaugat sarea, zaharul, ulei , apa, busuioc si am framantat.

La sfarsit am pus si rosiile si am framantat, adaugand cateva prafuri de faina pana s-a dezlipit aluatul de castron. Am lasat la crescut la cald 1 ora. Pe masa infainata (aluatul era cam lipicios) am dat o forma de franzela, am pus in tava si am lasat iar la crescut 30 minute.


Am uns cu ou batut si am copt in cuptorul incins tare, cca 25 minute pana a iesit scobitoarea curata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu rosii si busuioc 4251
retete culinare - Paine cu rosii si busuioc 4252
retete culinare - Paine cu rosii si busuioc 4253
retete culinare - Paine cu rosii si busuioc 4254

COMENTARII (5)

Lilia 1

19.07.2009, 15:02

Foarte tare! Dupa ce am innebunit adminii site-ului ca nu mi se activa contul( tot din vina mea pana la urma) , am aflat si eu in sfarsit, ca nici nu aveam nevoie de cont ca sa scriu comentarii la poze
Deci vroiam sa zic ca am facut si eu painica, intre timp i=am scris si autoarei dragute pe blog. A iesit suuuuper si cred ca mai fac si azi ca atunci am apucat sa mananc doar doua felii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27