Paine cu rosii si busuioc

de leoflori in Piine, 7 Iun 2009 | 5493 vizualizari

 

Paine aromata

 

INGREDIENTE

  • 3 Linguri ulei de masline
  • 180 ml. apa calduta
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 Lingura zahar
  • 500 gr. faina alba
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 rosii potrivite taiate cubulete mici si scurse bine
  • 4 lingurite busuioc uscat (sau 2 Linguri busuioc proaspat)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii si busuioc:

Am amestecat drojdia cu faina , le-am lasat 15 minute.
Apoi am adaugat sarea, zaharul, ulei , apa, busuioc si am framantat.
La sfarsit am pus si rosiile si am framantat, adaugand cateva prafuri de faina pana s-a dezlipit aluatul de castron. Am lasat la crescut la cald 1 ora. Pe masa infainata (aluatul era cam lipicios) am dat o forma de franzela, am pus in tava si am lasat iar la crescut 30 minute.

Am uns cu ou batut si am copt in cuptorul incins tare, cca 25 minute pana a iesit scobitoarea curata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lilia 1

19.07.2009, 15:02

Foarte tare! Dupa ce am innebunit adminii site-ului ca nu mi se activa contul( tot din vina mea pana la urma) , am aflat si eu in sfarsit, ca nici nu aveam nevoie de cont ca sa scriu comentarii la poze
Deci vroiam sa zic ca am facut si eu painica, intre timp i=am scris si autoarei dragute pe blog. A iesit suuuuper si cred ca mai fac si azi ca atunci am apucat sa mananc doar doua felii.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Impletituri pufoase cu lapte