Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten

de adnia in Piine, 23 Apr 2013 | 3155 vizualizari

 

Din pacate, n-am mai reusit sa tin pasul cu timpul asta nebun care parca alearga din ce in ce mai tare...am adunat insa o groaza de retete nepostate, care de care mai delicioase, dar foarte simple si rapide. Sper sa recuperez candva timpul pierdut si sa "urc" toate minunatiile pe site.
Astazi am ales sa va arat o painica deosebita, care, pe cat este de gustoasa, pe atat este de sanatoasa: are un continut ridicat de fibre (care ajuta procesul de digestie si hranesc organismul) si un continut scazut de gluten (ceea ce reduce eventualele balonari).

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita tarate de psyllium
  • 3 linguri cu varf faina de migdale
  • 2 linguri cu varf tarate fina de grau
  • 2 linguri cu varf tarate fina de secara
  • faina integrala de grau si secara cat cuprinde (in cantitati egale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten:

Primul pas a fost sa pregatesc faina: am amestecat 250 gr. faina integrala de grau cu faina integrala de secara (acest amestec a reprezentat, de fapt, baza retetei mele).
Dupa ce am facut acest lucru, am incalzit putin laptele, am dizolvat drojdia si i-am adaugat zaharul si 2 linguri faina integrala de grau. Am lasat deoparte maiaua pana cand aceasta a devenit spumoasa (cca. 10 min).
Am adaugat toate celelalte ingrediente si am framantat bine, pana am obtinut o bila de aluat, pe care am lasat-o la dospit intr-un loc ferit de curent si caldut ( cuptorul cu microunde nepornit e perfect). Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul a devenit gata pt. a fi pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Urmatorul pas a fost sa-l bag in cuptorul preincalzit si sa-l las la copt, pana a trecut testul scobitorii. Am scos painea pe un gratar, la racit. Noi toti am fost foarte incantati de aceasta painica, iar fiul meu a mancat-o practic, ca atare.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

DulciuriSiNuNumai 1

24.04.2013, 03:35

bravo

Anett 1

24.04.2013, 07:55

foarte sanatoasa! bravo

diaconta 1

24.04.2013, 11:23

ce painica sanatoasa
Bine ai revenit Diana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornbread (Paine cu faina de porumb)