Paine cu seminte si rozmarin

de alldaycooking in Piine, 4 Aug 2012 | 2850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 220 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de cocos
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita fructoza
  • sare
  • 1 mana seminte de floarea soarelui
  • 1 lingura seminte de in
  • 1/2 lingurita rozmarin maruntit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si rozmarin:

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si la nijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita. Peste drojdie am adaugat fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat drojdia cam 10-15 minuta pana cand au aparut basicute la suprafata acesteia.

Restul de apa calduta am amestecat-o cu leiul de cocos. Am adaugat treptat din amestecul de lichide si am framantat aluatul. 

Am lasat la dospit la loc caldut. 

Dupa ce si-a dublat volumul am framantat pentru scurt timp  si am lasat din nou la dospit.

Cand si-a dublat din nou volumul am adaugat semintele, rozmarinul si uleiul de masline si am modelat o painica pe care am asezat-o intr-o tava de chec. 

Am facut 3 crestaturi la supra fata painicii si am lasat-o sa mai creasca inainte de a o pune la copt. Dupa 15 minute am introdus painea in cuptor la 180 grade Celsius. 

Cand a fost frumos rumenita am scos painea din cuptor si am stropit crusta cu putina apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

07.08.2012, 14:37

Super arata painica ta! Abia astept sa mai treaca caldurile astea sa fac o painica de casa..

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:48

Cea mai gustoasa!

alldaycooking 1

07.08.2012, 21:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa