Paine cu smantana si iaurt

de Rocsi in Piine, 11 Sep 2014 | 2219 vizualizari

 

O paine atat de pufoasa...efectiv se topeste in gura! Da, da, ati auzit bine! Trebuie sa o pregatiti macar o data ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri iaurt
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu smantana si iaurt:

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei.

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva si o lasm 10 minute la odihnit.

Intr-un bol punem faina cernuta, un praf de sare, iaurtul si smantana.

Le amestecam cu mana, adaugam drojdia dizolvata, apoi apa, treptat, pana aluatul devine omogen si nelipicios.

La urma punem uleiul si framantam pana este bine incorporat.

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospesca, cam 45-50 de minute, la loc ferit de curent.

Dupa acest timp, ne trecem mainile prin faina, iar aluatul il impartim in 5 parti egale.

Luam un vas rotund, il tapetam cu faina. Formam 5 bile din bucatile de aluat si le punem in vas.

Lasam painea sa creasca cam 15 minute, iar in acest timp, aprindem cuptorul, il incingem si reglam o temperatura potrivita.

Introducem painea in cuptor, pentru circa 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

Cand este gata, o scoatem si o acoperim cu un prosopel curat. In acest fel se patreaza moale si pufoasa. Se pastreaza daca mai apuca si nu se mananca intre timp :)))

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu smantana si iaurt 341098
retete culinare - Paine cu smantana si iaurt 341099
retete culinare - Paine cu smantana si iaurt 341100
retete culinare - Paine cu smantana si iaurt 341101
retete culinare - Paine cu smantana si iaurt 341102
retete culinare - Paine cu smantana si iaurt 341103
retete culinare - Paine cu smantana si iaurt 341104
retete culinare - Paine cu smantana si iaurt 341105
retete culinare - Paine cu smantana si iaurt 341106

COMENTARII (30)

Rocsi 1

14.09.2014, 21:03

Alexandra multumesc

Rocsi 1

14.09.2014, 21:03

Rupe cu incredere Claudia

Rocsi 1

14.09.2014, 21:04

Lavinia sa o pregatesti macar o data sa vezi ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D