Paine cu spanac

de anca_rm in Piine, 18 Iul 2013 | 1397 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult painea facuta in casa , este mult mai buna si mai satioasa, si mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor imi adduce aminte de bunica si de copilarie .
Dar pe langa reteta clasica de paine am vazut o retata de paine cu spanac pe care m-am hotarat sa o incerc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic de 10 gr de drojdie uscata sau jumate de cubulet drojdie proaspata
  • sare
  • 75 ml apa sau lapte
  • 200 gr spanac
  • un pic de ulei ( 1 lingura )
  • alte seminte daca doriti
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu spanac:

Faina se pune intr-un castron mai maricel , in mijloc se face o gaurica in care vom pune drojdia amestecata in prealabil cu laptele caldut , sarea , uleiul . Le amestecam putin , acoperim cu un prosop si lasam asa cam 30 minute .

Intre timp spanacul se spala , se opareste in apa cu sare si se taie cat de marunt doriti .

Se adauga in aluat si se framanta foarte bine , pana cand aluatul nu se mai tine de mana, se acopera din nou cu prosopul si se lasa la dospit cam 1 ora ( pana cand isi tripleaza volumul )

Pornim cuptorul la 180 grade si din aluatul dospit formam painici ( mie mi-au iesit 6 bucati ) , le asezam in tava , pe deasupra dam cu putina apa ( ca sa faca  o coaja frumoasa) si dam la cuptor .

 

COMENTARII (15)

Panacris

Panacris 1

18.07.2013, 13:18

alilianaa

alilianaa 1

18.07.2013, 14:57

trebuie sa fie tare buna!

laura_n

laura_n 1

18.07.2013, 15:08

ce idee bestiala

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!