Paine cu tarate

de simona72 in Piine, 4 Apr 2013 | 1663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte batut
  • 50 ml lapte caldut
  • 50 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr faina alba
  • 150 gr faina integrala
  • 150 gr tarite (risnite in masina de cafea sau robot)
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • pt decor:
  • 1 ou
  • seminte dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate:

Punem toate ingredientele in masina de paine in ordinea indicata la ingrediente, drojdia rupta bucatele. Dam pe programul de aluat de paine sau aluat de paste, sa ne framinte aluatul, il punem la loc caldut 40 minute pina-si dubleaza volumul.

Intr-o tava de chec unsa cu putin ulei de masline punem aluatul dupa ce a crescut, il lasam sa mai creasca inca odata in tava, il ungem cu putin ou batut, presaram seminte de dovleac, mai ungem cu ou si peste seminte si dam la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.

Lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu tarate 216253
retete culinare - Paine cu tarate 216254
retete culinare - Paine cu tarate 216255
retete culinare - Paine cu tarate 216256
retete culinare - Paine cu tarate 216257
retete culinare - Paine cu tarate 216258

COMENTARII (18)

simona72 1

04.04.2013, 17:41

De cind am masina de paine cumpar fff rar paine, este minunata...am mai spus asta

Rocsi 1

04.04.2013, 20:28

Paine de casa oricand as servi!

Rux 1

05.04.2013, 22:21

Chiar imi place mult...si eu abia ce am scos 4 painici delicioase din cuptor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55