Paine cu tarate de grau

de Sidy in Piine, 30 Noi 2012 | 5926 vizualizari

 

Ne-am obisnuit cu painea alba, pufoasa, proaspata. Dar cat de mult dauneaza sanatatii!
Nutritionistii sustin superioritatea painii cu tarate fata de cea alba, ultima continand de trei ori mai putine vitamine, iar magneziu, calciu si fosfor de cinci ori mai putin decat cea de tarate. in plus, aportul caloric al taratelor e scazut, adica nu ingrasa.
Si cum nevoia il obliga pe om la multe restrictii.... am facut paine cu tarate, din mai multe motive...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g faina alba(4 masuri)
  • 140 g (1 masura) tarate
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite zahar
  • oregano
  • seminte de in
  • masurile sunt cele din dotarea masinii
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate de grau:

Punem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si oregano.

Programam masina pe programul FRENCH si o lasam sa-si faca programul .

In momentul cand se aud semnalele acustice, adaugam semintele de in si oregano si lasam masina sa-si faca programul  mai departe .

Nu peste mult timp, veti simti minunata mireasma a painii proaspat coapte....

Oare este cineva care poate rezista miresmei de paine calda, proaspat scoasa din cuptor ?

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu tarate de grau-0
Paine cu tarate de grau-1
Paine cu tarate de grau-2
Paine cu tarate de grau-3
Paine cu tarate de grau-4
Paine cu tarate de grau-5

COMENTARII (16)

Lau 1

30.11.2012, 16:53

gustoasa

MIUTA 1

30.11.2012, 17:46

Super idee!!!!Imi placeeeee

iri_iri 1

30.11.2012, 19:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04