Paine cu ulei de masline

de Rux in Piine, 27 Ian 2012 | 5594 vizualizari

 

Ador painea asta!!!!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 400 ml apa calduta
  • 100 ml ulei masline
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 pliculete de drojdie
  • 1 lingura de ulei de masline si  1 galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ulei de masline:

Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si acolo punem drojdia, iar deasupra zaharul. Pe margine vom pune sarea si apa si vom incepe sa framantam cu apa apoi adaugam uleiul de masline. Facem un aluat bun pe care il vom lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Eu las de regula langa aragazul aprins acoperind vasul cu un servet.

Cand a crescut, impartim aluatul in doua bucati pe care le vom face sul. Le impletim apoi ca la cozonac si le punem in tava , in forma la crescut pentru 20 de minute. Ungem cu o lingura de ulei caldut  amestecat cu galbenus de ou si coacem pentu 35 de minute la 200 grade sau in functie de cuptor pana se rumeneste.

Taiem numai cand se raceste painea.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu ulei de masline 142716
retete culinare - Paine cu ulei de masline 142717
retete culinare - Paine cu ulei de masline 142718
retete culinare - Paine cu ulei de masline 142719
retete culinare - Paine cu ulei de masline 142720
retete culinare - Paine cu ulei de masline 142721

COMENTARII (30)

Rux 1

28.01.2012, 11:39

Puuup Kamyyyyyy

Lau 1

28.01.2012, 11:58

faina a crescut

Rux 1

28.01.2012, 12:07

Mersi Lau...a crescut minunata si e delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21