Paine cu unt si multicereale

de Sylvia in Pizza, 18 Feb 2010 | 1500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 grame faina tip 55,
  • 250-300 ml apa,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • 40 grame de unt moale,
  • 2 linguri de amestec de cereale,
  • o lingurita sare si o jumatate lingurita zahar brun.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu unt si multicereale:

Am preparat aluatul cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit tot acolo. Apoi am modelat 2 bule de paine rotunda si am crestat si presarat deasupra susan si seminte de foarea soarelui si am mai lasat la dospit 25 de minute.

 Se coc timp de 25-30 minute in  cuptorul incins in prealabil la 210 grade, cu o tava cu 250 ml de apa sub tava cu painea sa faca crusta mai crocanta.

 Este foarte pufoasa si se pastreaza proaspata si a doua zi, va doresc pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu unt si multicereale 18052
retete culinare - Paine cu unt si multicereale 18053
retete culinare - Paine cu unt si multicereale 18054

COMENTARII (10)

Oana 1

18.02.2010, 23:31

Eu nu am facut...stiu ca facea mamaie la tara cu turtite de malai, dar nu stiu cum....si nu-mi zice , ca tocmai ce am facut si eu paine la masina si mor aici de pofta

Sylvia 1

19.02.2010, 15:14

Oana ai mancat sau te-ai abtinut eroic .?

rivka 1

19.02.2010, 21:28

foarte frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29