Paine cu urzici

de Lau in Piine, 29 Mar 2016 | 285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • 500 g urzici
  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • ardei rosu,verde,galben
  • sare
  • piper
  • 1 legatura leurda
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu urzici:

Intr-un vas se adauga faina,sarea,zaharul,amestecam si facem o gaura in mijloc,adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,

Adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,ouale batute,smantana,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut,

Framantam pana rezulta o coca omegena si nelipicioasa.Acoperim si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul,

Rupem o bucata de aluat si intindem o foaie de aluat care o asezam in tava  ridicand putin si pe pereti tavii,

Din aluatul ce ramane adaugam 300 g urzici,5 linguri smantana si framantam un pic pana ce se incorporeaza urzicile.

Rupem bucati de aluat si formam bilute asezand pe margine.

Intr-un bol adaugam ouale,ardeii tocati,urzici ramase,leurda tocata,sare,piper,smantana si amestecam bine,

Turnam compozitia in mijlocul tavii si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu urzici 435674
retete culinare - Paine cu urzici 435675
retete culinare - Paine cu urzici 435676
retete culinare - Paine cu urzici 435677
retete culinare - Paine cu urzici 435678

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Lau 1

29.03.2016, 15:39

Rocsi 1

29.03.2016, 20:44

Lau 1

29.03.2016, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18