Paine cu vin

de Rux in Piine, 24 Iul 2011 | 1394 vizualizari

 

Ambrozie...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 400 gr faina integrala
  • 250 ml vin ( demisec, dulce)
  • 250 ml apa calduta
  • 5- 7 linguri ulei masline( depinde cate vor intra)
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 2 pliculete drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu vin:

Punem faina in vasul de paine ( cernuta), facem o gropita in mijloc, adaugam drojdia deasupra ei zaharul, pe margini sarea.

Turnam cate putin din vinul pe care l-am amestecat cu apa calduta si incepem sa framantam. Facem asta pana adaugam toata apa cu vin, apoi incepem sa punem si uleiul. Punem uleiul cate putin si framantam pana obtinem un aluat frumos putin elastic. Dam forma de paine si presaram putina faina apoi crestam adanc in forma de cruce cu un cutit bine ascutit.

Lasam la dospit o ora.

Cand si-a dublat volumul framantam din nou inca cinci minute apoi punem intr-o tava de copt si lasam din nou la crescut. Presaram faina apoi crestam din nou in forma de cruce. Daca dorim o paine mai crescuta lasam numai trei sferturi de ora sau o ora la crescut. Daca dorim o paine intinsa in tava lasam in jur de o ora si jumatate. Eu am copt in tava de tarta.

Incingem cuptorul la 200 grade si coacem pana painea este rumenita(in jur de 30 de min).

Taiem numai dupa ce s-a racit complet.

Putin dulceaga, putin acrisoara, foarte aromata...delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu vin-0
Paine cu vin-1
Paine cu vin-2
Paine cu vin-3
Paine cu vin-4

COMENTARII (33)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

26.07.2011, 09:23

Corinuta

Corinuta 1

02.08.2011, 11:12

place!

Rux

Rux 1

02.08.2011, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!