Paine cu visine, ciocolata si merisoare

de adela1981 in Piine, 12 Aug 2012 | 2898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 + 100 gr faina tip 000
  • 2 oua
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie
  • 50 gr zahar
  • sare
  • coaja de la o lamaie
  • 50 gr merisoare
  • 100 gr visine
  • 100 gr gem de visine
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 2 bucati de ciocolata Rom ( mica)
  • 1 esenta de rom
  • unt pentru uns forma
  • un galbenus pentru uns painea
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu visine, ciocolata si merisoare:

Intr-un castron mare, se cerne faina si se face o adancitura in mijloc.
Se presara drojdia uscata si se toarna laptele caldut, se amesteca cu putina faina si se lasa langa o sursa de caldura vreo 15 minute.
Apoi se adauga ouale, untul moale , un praf de sare si zaharul.
Se framanta, aluatul si se lasa la dospit cca o ora.
Dupa aceea adaugam aromele, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, merisoarele, visinele, gemul de visine
 ciocolata rasa si ciocolata Rom maruntita.
Se framanta totul si  se da foarma unei painici lunguiete.
Se aseaza intr-o tava de chec unsa cu unt, se cresteaza pe mijloc si se coace in cuptorul incalzit cca  o ora. Eu am inercat cu un betisor de frigarui, daca este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu visine, ciocolata si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare