Paine cu visine, ciocolata si merisoare

de adela1981 in Piine, 12 Aug 2012 | 979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 + 100 gr faina tip 000
  • 2 oua
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie
  • 50 gr zahar
  • sare
  • coaja de la o lamaie
  • 50 gr merisoare
  • 100 gr visine
  • 100 gr gem de visine
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 2 bucati de ciocolata Rom ( mica)
  • 1 esenta de rom
  • unt pentru uns forma
  • un galbenus pentru uns painea
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu visine, ciocolata si merisoare:

Intr-un castron mare, se cerne faina si se face o adancitura in mijloc.
Se presara drojdia uscata si se toarna laptele caldut, se amesteca cu putina faina si se lasa langa o sursa de caldura vreo 15 minute.
Apoi se adauga ouale, untul moale , un praf de sare si zaharul.
Se framanta, aluatul si se lasa la dospit cca o ora.
Dupa aceea adaugam aromele, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, merisoarele, visinele, gemul de visine
 ciocolata rasa si ciocolata Rom maruntita.
Se framanta totul si  se da foarma unei painici lunguiete.
Se aseaza intr-o tava de chec unsa cu unt, se cresteaza pe mijloc si se coace in cuptorul incalzit cca  o ora. Eu am inercat cu un betisor de frigarui, daca este coapta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu visine, ciocolata si merisoare 173507
retete culinare - Paine cu visine, ciocolata si merisoare 173508
retete culinare - Paine cu visine, ciocolata si merisoare 173509
retete culinare - Paine cu visine, ciocolata si merisoare 173510

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

13.08.2012, 14:36

mirela0911 1

13.08.2012, 20:05

buna!

Bunica 1

14.08.2012, 23:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59