Paine de casa

de Gina_Cristina in Piine, 11 Feb 2012 | 2969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg de faina
  • 150gr drojdie proaspata
  • 100gr sare
  • 50ml ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune faina intr-un vas mare ,se face o gropita unde se pune drojdia si apa calduta peste ea.Se lasa sa dospeasca cca 20 de minute,timp in care se pune cca 1l de apa la incalzit.Peste faina se adauga sarea si uleiul si trptat apa(sa nu fie calda tare ci potrivita)si se framanta bine pana ce iese un aluat potrivit(se spune ca aluatul trebuie framantat pana face besici).Se pune un servet peste si se lasa la dospit.se pregatesc tavile se pune putin ulei pe tava si se lintinde peste toata suprafata.Dupa ce a dospit se imparte aluatul in 2,se pune pe o planseta care a fost initial presarata cu faina si se da forma unui cozonac.se pun in tava se lasa pana cca 15-20 minute asa si se pune in cuptrul bine incalzit.Se lasa 15 minute la foc tare,dupa care se lasa la foc potivit inca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa a la Jamie