Pâine de casă

de madi_marin in Piine, 12 Feb 2012 | 2106 vizualizari

 

De azi m-am hotarat să nu mai cumpăr deloc pâine din magazin. Vreau să o pregătesc eu. Am mai avut ceva încercări, dar recunosc că îmi era mai uşor sa cumpăr pâine feliata… Azi am încercat o reţeta de-a lui Ruxy de pe Bucătăraş.ro căreia îă mulţumesc. A ieşit o pâinică atât de bună şi de pufoasă…. Categoric asta rămâne reţeta favorită. Dar cu siguranţă voi mai testa şi altele. Acesta a fost doar începutul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină Băneasa
  • 300 ml apă
  • 1/2  linguriţă  cu sare de mare
  • 1 praf de zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă (un cubuleţ)
  • 4 linguri ulei de măsline

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură cu lapte
  • seminţe de floarea soarelui decojite
  • seminţe de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă:

Se pregăteşte o maia din drojdia dizolvată în 50 ml apă călduţă din cei 300 ml şi puţină făină. Se amestecă bine şi se lasă la loc călduţ să crească.

Făina o cernem într-un castron mare. Adăugăm maiaua, sare, zahăr şi apă, apoi frământăm bine aluatul. Adăugăm şi uleiul de măsline şi cand s-a încorporat mai dăm un praf de făină şi formăm o bilă pe care o lăsăm la crescut până îşi dublează volumul.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă nu foarte mare, apoi punem aluatul în ea şi lăsăm din nou la crescut. Ungem cu gălbenuşul frecat cu lapte şi presărăm deasupra amestecul de seminţe. Dăm la cuptor  pe treapta de sus pentru 35-45 de minute. Se lasă la răcit descoperită în forma ei.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pâine de casă 146355
retete culinare - Pâine de casă 146356

COMENTARII (38)

madi_marin 1

14.02.2012, 19:57

mihaelar...si eu am fost foarte incantata de textura, chiar ieri am mai facut iar.... imi place ca se pastreaza bine 2 zile si se taie felii perfecte, fara sa faca firimituri deloc...

mirela0911 1

14.02.2012, 23:42

Ce frumoasa ti-a iesit painica!

madi_marin 1

15.02.2012, 17:32

mirela....multumesc, ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: